четвер, 21 лютого 2013 р.

Громадські організації Тернополя вчаться працювати по-новому


Зміни в діяльності громадських організацій, пов’язані із набранням чинності Закону України «Про громадські об’єднання», стали темою семінару, що відбувся 18 січня в Тернополі.

У заході взяли участь начальник міського управління юстиції Василь Марцинкевич, керівник Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак, голова правління АМГО «Фонд розвитку м. Тернополя ім. В.Лучаковського» Володимир Бурий, очільники та активісти громадських організацій міста.

За словами Василя Марцинкевича, Закон, який набрав чинності з січня 2013 року, вніс суттєві зміни в організацію роботи громадських об’єднань. З одного боку перед ними відкриваються нові можливості, з іншого – законодавець ставить перед об’єднаннями цілий ряд вимог, зокрема щодо ведення діловодства.

Під час семінару учасники обговорили особливості нового Закону та механізм приведення діяльності вже існуючих громадських організацій у відповідність до його положень.

За словами Володимира Бурого, Фонд розвитку міста Тернополя імені Лучаковського організовує подібні заходи не вперше. У грудні минулого року в такому взяли участь фахівці обласних управління юстиції та податкової адміністрації. Мета семінарів тримати керівників ГО в курсі всіх змін, пов’язаних з новим Законом та допомагати їм оперативно корегувати свою діяльність.

Немає коментарів:

Дописати коментар